Zonsverduistering
20 maart 2015

Gents Universiteitsmuseum & Volkssterrenwacht Armand Pien

Op 20 maart 2015 kunnen we in Vlaanderen nog eens genieten van een zonsverduistering. Noteer deze datum alvast in je agenda en kom naar het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen of de Volkssterrenwacht Armand Pien om dit fascinerende natuurspektakel van dichtbij mee te maken! Onze telescopen staan klaar!

Programma:

Vrijdag 20 maart 2015 is in Vlaanderen een gedeeltelijke zonsverduistering te zien - op een volledige eclips moeten we nog wachten tot 2090! De verduistering start om 9u28 en bereikt haar maximum (83%) om 10u35. De eclips duurt tot ca. 11u46. (meer info over deze zonsverduistering is te vinden op www.eclips2015.be).

 

Om u van dit fascinerende natuurfenomeen te laten genieten slaan het Gents Universiteitsmuseum en de Volkssterrenwacht Armand Pien de handen in elkaar. Op beide locaties worden de telescopen, uiteraard uitgerust met zonnefilters, klaargezet om bij helder weer de zon én de maan nauwlettend in de gaten te houden. We voorzien uiteraard ook eclipsbrillen. Bij bewolkt weer valt er trouwens ook het één en het ander te beleven: we voorzien randprogrammatie met o.a. simulaties en live NASA-beelden van de eclips.

 

Waar kan u terecht:

  • Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen (9u - 12u), Campus Sterre, Krijgslaan 281 (gebouw S30), 9000 Gent. De campus zal eveneens toegankelijk zijn via de ingang ter hoogte van de De Pintelaan.

  • Volkssterrenwacht Armand Pien, gebouw Rozier-Plateau, ingang via de Gezusters Lovelingstraat, 9000 Gent

 

Inkom en deelname is gratis, geen reservatie vereist.

 

© Gents Universiteitsmuseum - 2015